Syventäen Raamattua -kurssi on tarkoitettu jokaiselle Raamatusta kiinnostuneelle. Kurssi koostuu itsenäisistä opintojaksoista, joita voi suorittaa myös yksitellen. Kurssin teemat vaihtelevat vuosittain. Kurssi sopii hyvin myös Raamatun monimuoto-opiskelun jatkoksi. Jokaiseen jaksoon on suunniteltu myös siihen kuuluvat tehtävät, jotka saa halutessaan suorittaa ja silloin opintopisteiden edellytykset täyttyvät.RAKKAUDEN KAKSOISKÄSKY

Kuvaus:
Jeesus kokoaa ainutlaatuisella tavalla kymmenen käskyä yhdeksi kokonaisuudeksi rakkauden kaksoiskäskyllä, jossa on kaksi käskyä ja kolme kohdetta. Mitä on Jumalan rakastaminen? Mitä on terve itsensä rakastaminen ja miten se voisi olla mallina lähimmäisen rakastamiselle? Mitkä asiat voivat olla esteenä lähimmäisen rakastamiselle? Kuka on minun lähimmäiseni?

Terapeutti, toimittaja ja kirjailija Salme Blomster käsittelee koulutuspäivän aikana rakkauden kaksoiskäskyn teemaa. Salme toteaa: "Emme pysty antamaan toiselle mitään, mitä meissä ei ole."

Tavoitteet:
Osallistuja tuntee rakkauden kaksoiskäskyn ja osaa eritellä, mitä kaikkea kuuluu terveeseen Jumalan, lähimmäisen ja itsensä rakastamiseen.

SalmeBlomsterLa 15.4.2023 klo 10-17
*
Terapeutti, toimittaja ja kirjailija Salme Blomster 
Kurssimaksu 60 € sisältää tarjoilut. Kurssimaksu etänä 50 €
Ilmoittautuminen 6.4.2023 mennessä.
* Kurssin laajuus 0,25 op.
* Kurssiin voi osallistua myös etäyhteyden avulla.

BIBLIODRAAMAPÄIVÄ

Kuvaus:
Bibliodraama koostuu toiminnallisista menetelmistä, jossa ryhmässä tutkitaan Raamatun tekstiä. Bibliodraama on elävä ja tekstikeskeinen työskentelytapa, joka saa opiskelijat löytämään Raamatun sanoman oman kokemuksensa kautta. Bibliodraamassa eläydytään rooleihin, jotka nousevat Raamatun teksteistä. Bibliokraama koostuu kolmesta osasta: virittäytymisestä, toimintavaiheesta ja jakamisesta.

Päivän aikana tutkimme yhdessä kertomusta tuhlaajapojasta ja hänen veljestänsä (Luuk. 15) eri tavoin eläytyen. Teemme sen esimerkiksi mielikuvamatkaa tehden, liikkuen ja näytellen. Et tarvitse mitään erityisosaamista. Ota mukaan vain itsesi ja rento vaatetus.

Päivään otetaan maksimissaan 12 osallistujaa. Kurssipäivä toteutuu, jos on kuusi osallistujaa.

Tavoitteet:
Osallistuja osaa hahmottaa bibliodraaman roolityöskentelyn ja eläytymisen avulla Raamatun teksteistä mm. tapahtumia, ilmiöitä, ongelmia, jännitteitä ja suhteita.

RailiRuotsalainenBibliodraamaLa 30.9.2023 klo 10-17
*
diakoni, bibliodraamaohjaaja Raili Ruotsalainen
Kurssimaksu 60 € sisältää tarjoilut. 
Ilmoittautuminen 25.9.2023 mennessä.
* Kurssin laajuus 0,25 op.
JOHTAJUUS RAAMATUSSA

Kuvaus:
Kurssipäivän aikana tutustumme Raamatusta löytyviin henkilöihin, jotka ovat toimineet johtavissa tehtävissä. Raamatusta emme löydä yhtä ainoaa johtajan mallia. Löydämme suuren joukon erilaisia ihmisiä, jotka saivat olla Jumalan käytössä. Kukaan ei ole ollut täydellinen, mutta Jumalan armosta heikoista oli tullut väkeviä ja vastoinkäymiset olivat koulineet esiin ihmisten parhaat puolet.
Raamatun henkilökuvien ja siihen kirjattujen tärkeiden eettisten periaatteiden valossa voimme tutkia omaa elämäämme, olemme sitten johtavassa asemassa tai emme. Voimme kysyä, opimmeko heiltä jotain, heidän virheistään ja hyvistä puolistaan.

Tavoitteet:
Osallistuja osaa tunnistaa johtajuutta Raamatussa erilaisten henkilöiden ja tapojen kautta.

EeroJunkkaalaPe 1.9.2023 klo 15-19
La 2.9.2023 klo 10-17
*
Teol. tri Eero Junkkaala 
Kurssimaksu 100 € (pe 40 € / la 60 €) sisältää tarjoilut. Kurssimaksu etänä 80 € 
Ilmoittautuminen 26.8.2023 mennessä.
* Kurssin laajuus 0,5 op.
* Kurssiin voi osallistua myös etäyhteyden avulla.
JOBIN KIRJA


Kuvaus:
Jobin kirja on ajatonta viisauskirjallisuutta, joka käsittelee kärsimyksen teemaa. Jobin peruskysymys oli sama kuin monella meistä: Miksi me kärsimme? Kirjan teemasta nousee muitakin kysymyksiä kuten: Mitä voimme oppia Jobin kärsimyksestä? Miten Jobin ystävät yrittävät lohduttaa Jobia ja miten Jumala lohdutti Jobia. Miten Job koki Jumalan ja miten hänen kokemuksensa Jumalasta muuttui?

Tutustumme Jobin kirjaan tietokirjailija, rovasti Pekka Eskelisen johdolla. Hän on kirjoittanut kommentaarin Ahaa-elämyksiä Jobin kirjan äärellä, jota on joitain kappaleita myynnissä kurssilla.

Tavoitteet:
Osallistuja osaa hahmottaa suhtautumistaan kärsimykseen Jobin kirjan perusteella.

PekkaELa 28.10.2023 klo 10-17
*
tietokirjailija, rovasti Pekka Eskelinen 
Kurssimaksu 60 € sisältää tarjoilut. Kurssimaksu etänä 50 €.
Ilmoittautuminen 20.10.2023 mennessä.
* Kurssin laajuus 0,25 op.
* Kurssiin voi osallistua myös etäyhteyden avulla.


Ilmoittautumiset Raamattukoululle
con mobile 09 491 667 tai 040 512 6612, Jari A. Jolkkonen
Sähköposti:  Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.