Helsingin Raamattukoulun tarjontaa seurakunnille

Näkökulmia –sarja

Sarjan tarkoituksena on yhdistää toisiinsa tavallisen ihmisen elämänkokemukset ja Raamattu meitä kaikkia koskettavista aiheista. Tavoitteena on tehdä yhdessä löytöjä näistä kokemuksista sekä Raamatusta. Sarja sopii kaikille aiheista kiinnostuneille.

Näkökulmia seurakuntailloissa pyritään aktiiviseen keskusteluun ja vuorovaikutukseen toinen toistemme kanssa kulloinkin vuorossa olevan teeman pohjalta. Teemoista alustaa aina joku matti- tai maijameikäläinen käyttämällä henkilökohtaisen puheenvuoron siitä, mitä hän on ko. teeman tiimoilta kokenut ja millaisia löytöjä hän on Raamatusta sen osalta tehnyt. Juontajana illoissa toimii seurakunnan työntekijä tai muu sopiva henkilö, jonka kanssa asiasta sovitaan.

Lopuksi puheenvuoron käyttää illan vieras varatuomari, raamatunopettaja Hannu Äimänen Helsingin Raamattukoulusta. Kaikista puheenvuoroista keskustellaan. Illat kestävät keskimäärin 1,5 tuntia ja niihin voidaan yhdistää pienehkö kahvi- tai mehutarjoilu.

Illoissa kerätään kolehti Helsingin Raamattukoulun työn tukemiseen. Illoista on mahdollisuus sopia osioissa tai pitempiaikaisissa jaksoissa. Ohessa on ehdotuksia iltojen teemoiksi.

Näkökulmia

Raamatusta ja ihmisten elämänkokemuksista

_____________________________________________________________________________________

Murehtimiseen

Masentumiseen

Stressaantumiseen

Pelkäämiseen

Särkymiseen

Yksinäisyyteen

Tarkoituksettomuuteen

Itsensä löytämiseen

Jaksamiseen

Viisauteen

Uskollisuuteen

Hyvään elämään

Kuoleman jälkeiseen elämään

Rohkaisuun

 

Iloon

Luottamukseen

Vihaan

Kateuteen

Suruun

Hylkäämiseen

Etsintään

Epävarmuuteen

Turhautumiseen

Pärjäämiseen

Toivoon

Kiitollisuuteen

Oikeudenmukaisuuteen

Myönteisyyteen

                                                                                          

HannuTietoa Hannu Äimäsestä

Hannu on varatuomari, jolla on pitkäaikainen kokemus seurakunnan evankelioimistyössä, Raamattukoulun raamattukouluttajana, saarnaajana ja sielunhoitajana. Hän on opiskellut teologiaa Helsingin yliopistossa, suorittanut saarnalupatutkinnon Helsingin tuomiokapitulissa ja osallistunut ryhmänvetäjänä kriisipalvelutyöhön.  Hannu on toiminut vuosikausia pankkilakimiehenä, asianajotehtävissä ja ylivelkaisten auttamistyössä. Hänen sydämellään ovat evankeliumi ja kaikentyyppiset ja apua tarvitsevat ihmiset.

Kokemuksia illoista

Monien mielestä illat ovat olleet mielenkiintoisia ja kynnys niihin on ollut matala. Iltoihin on ollut helppo tulla ja useat ovat rohkaistuneet puhumaan mieltään askarruttaneista asioista. Aiheet on koettu käytännönläheisiksi ja koskettaviksi. Syviäkin kokemuksia on jaettu ja ”purtavaa” on jäänyt kotiinkin vietäväksi. Elämään ja Raamattuun on löytynyt lukuisia uusia innostavia näkökulmia.