Nykyheprean kesäkurssit 11.-15.7.2022, 3 eri tasoa

Alkeisryhmä ma-pe 11.–15.7. 2022 klo 16.00–17.00

Kurssimateriaalina käytämme Opi hepreaa! -kirjaa (Lea Lyytikäinen, Itzhak Gamzu). Kirja olisi hyvä hankkia ennen kurssia.  

Kertaamme nykyheprean painokirjaimet ja käsin kirjoitetut kirjaimet ja opit auttavasti lukemaan. Harjoittelemme kirjoittamaan käsin. Opit esittelemään itsesi ja mm. kysymään kuulumiset.

Alkeisjatkoryhmä ma-pe 11.–15.7. 2022 klo 9.30–12.00 

Jatkamme heprean opiskelua Opi hepreaa! -kirjan (Lea Lyytikäinen, Itzhak Gamzu) kanssa. Kieliopissa uutta on genetiivi ja verbit ja verbin taivutus pa’al ryhmässä.

Opinnollinen tavoite: Osallistuja oppii lukemaan helpohkoa nykyheprean kieltä, esittelemään itsensä ja kertomaan itsestään sekä kysymään kuulumisia pari- ja ryhmäkeskustelujen avulla. Harjoittelemme verbien käyttöä.

Edistyneet ryhmä ma-pe 11.–15.7. 2022 klo 13.00–15.30

Opinnollinen tavoite: Harjoittelemme arjen tilanteita, luemme tekstejä ja kirjoitamme. Kurssin painotus on puhumisessa ja uutisen lukemisessa.

Harjoittelemme myös sanojen painotusta ja intonaatiota. Opimme myös puhekieltä. Teemme viikon aikana näytelmän ja kuuntelemme mausteena israelilaista musiikkia.

Kieliopissa puhumme muun muassa hif'il-verbien menneestä aikamuodosta (perfekti). Kannattaa kerrata tälle kurssille pa'al- ja pi'el-verbien perfekti.

Kurssimateriaalina käytämme sekä Opi hepreaa! -kirjaa (Lea Lyytikäinen, Itzhak Gamzu) että Ulpan Ivrit -kirjaa (Prolog). Ulpan Ivrit -kirjan materiaalin saa tarvittaessa kopioina. 

Kurssin kouluttaja

Opettajana kurssilla toimii Ninarose Maoz. Hän on asunut Israelissa 13 vuotta, opiskellut Heprealaisessa yliopistossa Jerusalemissa ja suorittanut kaikki  heprean tasot (aleph-vav) sekä Heprealaisen yliopiston hepreanopettajien koulutuksen.

Kurssien hinnat ja ilmoittautuminen

Edistyneet ryhmän ja alkeisjatkoryhmän kurssin hinta on 90 €. Alkeiskurssin hinta on 40 €. Kurssit toteutuvat jos 6 henkilöä ilmoittautuu kurssille.  

Jos et ole varma kielitasostasi, voit tulla ensimmäiseen päivään katsomaan (20 €, jos kurssi keskeytyy).

Kurssille voi osallistua myös etäyhteyden avulla. Kurssi on kuitenkin suunniteltu lähiopetukseksi, joten esim. harjoitukset, joita tehdään pareittain tms, pitää tehdä tarvittaessa yksin.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa Jari A. Jolkkonen p. 040 512 6612 tai  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.