etusivu

Pulkkisten vuoden matka Raamattuun

Luin Heljä Pulkkisen kirjoittamaa tietokoneopasta.  Havahduin siihen, että tämä ammattikorkeakoulun lehtori onkin meidän Raamatun monimuoto-opiskelussamme. Nyt parin vuoden päästä Heljä tuli kurssille uudestaan miehensä DI Kauko Pulkkisen kanssa.

”Alun perin huomasin koulun ilmoituksen jostakin lehdestä, ehkä Sana-lehdestä. Yhdessä osallistumisemme oli pikainen päätös.  Olimme torstaina keräämässä viinimarjoja ja päätimme ilmoittautua. Lauantaina alkoi kurssi.” kertoo Heljä.

Kauko jatkaa: ”Heljä oli kurssia käydessään kertonut siitä minulle. Katselin, miten perusteellisesti hän teki tehtäviä. Mietin, että tuleekohan tuosta stressi, kun minäkin haluan luonteeni puolesta saada vastaukset kunnolla tehdyiksi.  Nyt opiskelun kuluessa minua on helpottanut, kun täällä on sanottu, ettei tarvitse olla täydellinen. Aina Raamattua lukiessa ja ajatellessa jotain tarttuu mieleen.”

”Ensimmäisellä kurssilla Raamatun kokonaisuus avautui ja se, miten Vanha ja Uusi testamentti ovat sidoksissa toisiinsa,”  Heljä toteaa. ”Nyt toisella kerralla olen saanut tosi paljon, kun kokonaisuus on jo jäsentynyt mielessä. Olemme keskustelleet yhdessä tehtävistä, vaikka olemmekin kirjoittaneet omat vastauksemme oman aikataulumme mukaan.  Opiskelu on ollut avioliiton yhteinen ”harrastus", olemme kannustaneet ja tukeneet toisiamme. Kun olemme sitten miettineet ja kirjoitelleet vastausta yksin, asia on avautunut monipuolisemmin.”

Miten haluaisitte esitellä kurssia

”Minulle tämä on ollut hyödyllinen ja omaa uskon elämää avaava ja samalla ruokkiva matka, omalla tavallaan työteliäs, mutta antoisa,” toteaa Kauko ja jatkaa: ”Olen opetellut kuuntelemaan Hyvän Paimenen ääntä hiljentyessäni Raamatun äärellä.”

Heljän mielestä: ”Raamattukoulussa on ollut helppo olla, kun olemme opiskelleet monipuolisesti Raamattua emmekä jotain erillistä opin painotusta eikä opiskelussa ole pyöritelty kirkollisen keskustelun kuumia aiheita. Kristittyjen pitäisi tietää, mitä Raamatussa on.  Olimme kevättalvella Israelissa. Siellä oppimamme ja Raamattu konkretisoitui ja ankkuroitui taas uudella tavalla.”

”Olemme Mikkelin alueen eri seurakuntien tulevassa missiossa mukana. Toivomme, että uudet ihmiset löytäisivät heille sopivan paikan Jumalan seurakunnassa”, toteavat Kauko ja Heljä, joka lisää ”Voisi tämän monimuoto-opiskelun käydä vielä kolmannenkin kerran ja taas avautuisi uusia näkökulmia!”

Nämä keskustelut lähijakson ruokatauolla toukokuussa kirjasi Marja Heimala-Pelkonen

352